Hazánkban 2021-ben indult útjára az Academy for Women Entrepreneurs (AWE) program, amely világszerte nők számára teszi lehetővé, hogy korai szakaszban lévő vállalkozásukat továbblendíthessék.

A tavalyi sikeres program után az idei, 2022-es magyarországi AWE programba 70 pályázati anyagból került kiválasztásra az a 25 nyertes pályázó, akik a következő időszakban lehetőséget kapnak arra, hogy vállalkozásuk létrehozásához és növekedéséhez szükséges tudást, eszközöket és kapcsolatrendszert megszerezzék, mindezt folyamatos mentorálás segítségével.

A 25 vállalkozónő között van, aki a párkapcsolati veszteségek feldolgozására, bébiszitter közvetítésre, vagy kisgyerekek túlsúly problémáira nyújt hétköznapi megoldásokat. Olyan is akad, aki kisállatoknak való kiegészítők egyszerű és gyors eléréséhez gyártana  automatákat, vagy zenei producerképzésben vagy erdei home office kialakításában látja vállalkozói kiteljesedését.

A 25  vállalkozónő üzleti tervet készít ötleteiről, melyből a legjobb 8 megy tovább a december elején tartandó pitch-re, ahol a legígéretesebb 3-4 vállalkozónő között 20 000 dollár vissza nem térítendő támogatást osztanak szét, amelyet a vállalkozás elindítására fordíthatnak a nyertesek. 

Kövessetek Bennünket Facebook oldalunkon, mert hamarosan bemutatjuk mind a 25 résztvevőt!